Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (2024)

Spelen in de speeltuin is een van de meest dierbare activiteiten uit de kindertijd. Of je nu schommelt, glijdt of klimt, de momenten die je buiten doorbrengt met vriendjes zijn voor altijd gekoesterde herinneringen. Buitenspeeltuinen zijn perfect voor zonnige dagen en een zuchtje frisse lucht, terwijl binnenspeeltuinen het hele jaar door voor plezier zorgen.

Naast het plezier, bieden speeltuinen kinderen ook zinvolle ontwikkelingsmogelijkheden. Ze leren emotionele en sociale vaardigheden terwijl ze ook aan lichaamsbeweging doen. Speelplaatsen zijn een essentieel instrument voor alle kinderen, dus elk kind moet de kans krijgen er gebruik van te maken.

Soms bieden speelplaatsen niet veel inclusieve elementen voor kinderen. Speeltuinen kunnen vaak te luidruchtig zijn of ingewikkelde toestellen hebben die niet iedereen kan gebruiken. U wilt niet dat speeltijd stressvol of frustrerend is voor kinderen. In plaats daarvan moet u ernaar streven uw binnenspeeltuin voor alle kinderen toegankelijk te maken.

Lees het volledige artikel of ga naar een specifiek onderdeel:

  • Wat zijn inclusieve speelplaatsen?
  • Voordelen van een inclusieve speelplaats
  • Wat maakt een speelplaats inclusief?
  • Hoe maak je een speeltuin inclusief
  • Inclusief speeltoestellen
  • Maak uw speelplaats inclusief met Soft Play

Wat zijn inclusieve speelplaatsen?

Een inclusieve speeltuin biedt kinderen van alle leeftijden, vaardigheden en ontwikkelingsstadia de mogelijkheid om veilig samen te spelen. Een inclusieve speelplaats behoudt het plezier van een typische speelplaats, maar biedt ook extra respijt en verzorging voor de kinderen. Het speelgoed en de toestellen zijn afgestemd op de behoeften van alle kinderen en bevorderen het plezier en de groei.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (1)

Ongeveer één op de zes kinderen in de Verenigde Staten heeft een ontwikkelingsstoornis. Deze realiteit maakt inclusieve speelplaatsen crucialer dan ooit. Elk kind verdient het om veilig en gelukkig te kunnen spelen. Deze beperkingen kunnen een kind beperken:

  • Leervermogen
  • Fysieke bekwaamheden
  • Taalontwikkeling
  • Gedragspatronen

Terwijl spelen voor sommige kinderen opwindend is, kunnen levendige speelterreinen voor anderen overweldigend zijn. Als een speelplaats te lawaaierig of te druk is, kan een kind ervan afzien om te spelen. Het kan ook zijn dat een speelruimte geen toegankelijke stukken of speelgoed aanbiedt, waardoor een kind aarzelt of zich schaamt om te spelen.

Als kinderen speeltijd overslaan, missen ze belangrijke ontwikkelingskansen. Spelen is een essentiële manier om sociale en fysieke mijlpalen te bereiken. Als kinderen het gevoel hebben dat ze niet kunnen spelen of dat ze er niet bij horen, kan dat hun gevoel van eigenwaarde aantasten.

Dat is waar inclusieve speelplaatsen van pas komen - een inclusieve speelplaats zorgt ervoor dat geen enkel kind zich buitengesloten voelt. Zelfs als een plek beangstigend lijkt, biedt de ruimte mogelijkheden voor respijt en verlichting. Of, als een kind een aandoening heeft waardoor het geen toegang heeft tot gewone speeltoestellen, bieden inclusieve speelplaatsen mogelijkheden voor hun niveau. Door alle kinderen speelmogelijkheden te bieden, krijgt iedereen dezelfde kans om belangrijke fasen te doorlopen.

Deze speeltuinen hoeven ook niet helemaal opnieuw gebouwd te worden. U kunt uw huidige binnenspeeltuin aanpassen zodat deze meer inclusief is door bepaalde elementen toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld soft play materialen te gebruiken of een stille ruimte te ontwikkelen. Een fabrikant van speeltoestellen, zoals Soft Play®, kan u helpen bij het kiezen van de beste nieuwe elementen om toe te voegen.

Zolang je alle kinderen eerlijke kansen biedt om te spelen, creëer je een inclusieve speelruimte.

Voordelen van een inclusieve speelplaats

Er zijn veel voordelen verbonden aan inclusieve speelplaatsen. Of u nu een nieuwe speeltuin bouwt of een bestaande opwaardeert tot een meer inclusieve speeltuin, u biedt kinderen een veilige en comfortabele speelruimte. Door barrières tussen kinderen weg te nemen, creëert u een uitnodigende en warme speelruimte waar kinderen zich volledig kunnen ontplooien.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (2)

Hier zijn nog meer voordelen van inclusieve speelplaatsen:

  • Kinderen helpen met hun gevoel van eigenwaarde: Als kinderen geen toegang hebben tot een speelruimte die aan hun behoeften voldoet, kan dat ervoor zorgen dat ze zich anders of ongewenst voelen. Speelruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn, moedigen alle kinderen aan om samen te spelen, ondanks hun verschillen. Kinderen kunnen zelfvertrouwen opbouwen door te leren hoe ze de toestellen moeten gebruiken en samen met anderen te spelen. De inclusiviteit laat hen zien dat hun behoeften belangrijk zijn en dat ze net als ieder ander kind kunnen spelen.
  • Vriendschappen opbouwen: Speeltuinen zijn een van de beste plaatsen om nieuwe mensen te ontmoeten. Of het nu gaat om een openbare speelplaats of een speelplaats op school, het zijn sociale centra voor kinderen. Speeltuinen voor iedereen nemen de grenzen tussen kinderen weg en stellen hen in staat samen te spelen. Ze leren toestellen te delen en spelletjes te doen, waardoor er een band tussen kinderen ontstaat. En het beste van alles is dat vriendschappen kinderen gezonder en gelukkiger maken.
  • Inclusiviteit voor gezinnen: Inclusieve indoor speeltuinen zijn niet alleen voor kinderen. Volwassenen of andere familieleden met een handicap kunnen gemakkelijk met hun kinderen spelen in een inclusieve speelruimte. Maak samen mooie herinneringen in een allesomvattende speelruimte.
  • Sociale vaardigheden ontwikkelen: Een van de belangrijkste ontwikkelingsmijlpalen voor kinderen is het opbouwen van sociale vaardigheden. Voor kinderen kan dit eruit zien als het leren lezen van andermans emoties of het zorgen voor iemand als een vriend. Sociale vaardigheden zijn noodzakelijk voor succes in het leven, en het is essentieel om ze op jonge leeftijd te ontwikkelen. Met inclusieve speelplaatsen kunnen kinderen nieuwe relaties aangaan in een verzorgende omgeving. Ze weten dat het veilig is om deze banden aan te gaan en voelen zich gesteund terwijl ze dit doen.
  • Vaardigheden voor lichaamsbeweging ontwikkelen: Een ander voordeel van inclusieve speelplaatsen is de mogelijkheid tot lichaamsbeweging. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt aan dat kinderen dagelijks 60 minuten aan lichaamsbeweging doen. Met meer beweging worden kinderen sterker en gezonder. Op inclusieve speelplaatsen krijgen kinderen van alle ontwikkelingsniveaus de kans om te bewegen. Kinderen kunnen deze bewegingstijd delen, zodat het als leuk aanvoelt.
  • Stimuleer zinvol spelen: Inclusieve speelplaatsen stimuleren veilig en ondersteunend spelen voor alle kinderen in de gemeenschap. Omdat ze zich veiliger voelen, staan ze meer open voor het creëren van verbindingen. Betekenisvol spel laat kinderen zichzelf uiten zonder angst. U kunt helpen een toegankelijke en leerzame ervaring op te bouwen voor alle kinderen.

Over het algemeen biedt het creëren van een inclusieve speelruimte kinderen fysieke, sociale en emotionele voordelen.

Wat maakt een speelplaats inclusief?

Hoewel er geen officiële definitie is van een inclusieve speelplaats, zijn er toch een aantal kenmerken die helpen om iedereen de kans te geven zich volledig uit te leven. Hier zijn enkele onderdelen die inclusieve speelplaatsen kunnen hebben:

  • Toegankelijkheid: Speeltuinen moeten toegankelijke toestellen hebben die voor iedereen aantrekkelijk zijn. Kinderen moeten de speeltuin op een gemakkelijke manier kunnen bereiken en betreden. Kies waar mogelijk voor duurzame en veilige oppervlakken om ervoor te zorgen dat kinderen beschermd blijven tijdens het spelen. Kinderen moeten ook toegankelijke paden hebben tussen de verschillende delen van het speelterrein. Het is het beste om zoveel mogelijk ruimte te laten in paden en toestellen zodat alle kinderen er gemakkelijk bij kunnen. Uw speelplaats moet toegankelijk zijn voor alle kinderen om als echt inclusief te worden beschouwd.
  • Rustige zones: Kinderen kunnen een zintuiglijke overbelasting ervaren temidden van de opwinding van een speeltuin. Tussen het geschreeuw, de felle kleuren en de vele toestellen kunnen ze overweldigd raken en een plek nodig hebben om zich terug te trekken. Speeltuinen voor gehandicapten hebben vaak afgelegen gebieden waar kinderen zich kunnen terugtrekken om te kalmeren. Deze gebieden zijn nog steeds veilig en in het zicht van volwassenen, zodat kinderen veilig blijven tijdens hun terugtrekking.
  • Verscheidenheid aan speeltoestellen: Elk kind heeft verschillende fysieke mogelijkheden. Sommigen kunnen gemakkelijk over het klimrek slingeren, terwijl anderen het als een uitdaging zien. Toestellen aanbieden die geschikt zijn voor elk niveau is cruciaal voor een inclusieve omgeving. Je kunt toestellen met verschillende moeilijkheidsniveaus aanbieden en ze toch dicht bij elkaar plaatsen. Op die manier kunnen kinderen met verschillende niveaus toch naast elkaar spelen zonder zich gefrustreerd of buitengesloten te voelen.
  • Verscheidenheid aan sociale mogelijkheden: Inclusiviteit moet alle soorten spel ondersteunen. Sommige kinderen willen in grote groepen spelen, terwijl andere liever alleen zijn. U kunt aan al deze behoeften tegemoetkomen door materiaal aan te bieden voor alle vormen van sociaal spel. Moedig coöperatief spel aan met stukken die voor meer dan één kind ontworpen zijn. U kunt ook speelstations aanbieden die geschikt zijn voor één kind tegelijk.
  • Zintuiglijke stimulatie: Het is het beste om kinderen mogelijkheden te bieden om een of meer van de vijf zintuigen te stimuleren - smaak, reuk, tast, zicht en geluid. Of het nu een zandbak of een bel is, zorg ervoor dat kinderen hun zintuigen kunnen gebruiken. Zo kunnen ze ontdekkingen verwerken, overtollige energie verbranden en een pauze nemen.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (3)

Een inclusieve speelruimte moet ervoor zorgen dat alle kinderen gelijke speelmogelijkheden hebben. Als u uw huidige speelplaats toegankelijker wilt maken, ga dan creatief te werk en bedenk wat een kind nodig zou kunnen hebben.

Hoe maak je een speeltuin inclusief

Als u uw bestaande speelplaats inclusiever wilt maken, hebt u veel mogelijkheden. U kunt de huidige speeltoestellen aanpassen of nieuwe toestellen kopen die toegankelijker zijn voor iedereen. Of u kunt bredere paden en meer mogelijkheden voor stille zones creëren.

De beste manier om inclusieve opties te implementeren is door creativiteit te gebruiken. Verplaats u in de schoenen van kinderen en bedenk wat zij zoeken in een speeltuin. Bedenk hoe u uw ruimte meer uitnodigend kunt maken. Inlevingsvermogen en verbeeldingskracht gebruiken in uw ontwerp is een goede plek om te beginnen.

Hier zijn andere stappen die u kunt nemen als u zich afvraagt hoe u uw speelplaats meer inclusief kunt maken:

1. Eerste planning

In deze eerste stap moet u de staat van uw huidige speelplaats bekijken. Binnenspeeltuinen zijn meestal gezellige en kleurrijke ruimtes. Maar als ze niet genoeg bewegingsruimte bieden of andere mogelijke beperkingen hebben, moet u waarschijnlijk het een en ander veranderen.

Dit zijn goede vragen om jezelf te stellen als je plannen maakt voor een meer inclusieve speelruimte binnen:

  • Heeft u activiteiten die de zintuigen prikkelen?
  • Kunnen kinderen of volwassenen die gebruik maken van een rolstoel gemakkelijk bij alle speelplaatsen komen?
  • Zijn de speeltoestellen toegankelijk voor alle kinderen, ongeacht hun capaciteiten?
  • Zijn er plaatsen voor zij-aan-zij en solitair spelen?
  • Bestaan de speeltoestellen uit zachte, veilige materialen?

U moet ook nagaan of uw speeltuin voldoet aan de Amerikaanse wet voor gehandicapten (ADA). ADA-richtlijnen geven aan hoe speeltoestellen gelijke toegang moeten bieden aan alle mensen. De speeltuin moet bijvoorbeeld een toegankelijk pad hebben om naar binnen en buiten te gaan. Zorg ervoor dat u de ADA-normen controleert voordat u nieuwe toestellen toevoegt.

2. Kies plaats

Vervolgens moet u de juiste plaatsen kiezen om inclusieve toestellen toe te voegen of te upgraden. Binnenspeeltuinen verschillen van buitenspeeltuinen door het gebrek aan open lucht. Omdat ze binnen zijn, kunnen binnenspeeltuinen minder open aanvoelen voor mensen. Als u besluit nieuwe, meer inclusieve speeltoestellen aan uw speelruimte toe te voegen, zorg er dan voor dat er genoeg ruimte is om ze gemakkelijk toegankelijk te maken. Zorg ervoor dat kinderen genoeg ruimte hebben om het toestel te benaderen en zonder obstakels te spelen.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (4)

U kunt ook overwegen om onderdelen weg te halen om uw binnenruimte inclusiever te maken. Als u een locatie ziet die overweldigend of druk zou kunnen zijn, haal dan wat materiaal weg om het meer uitnodigend te maken. Werk locaties bij zodat ze voldoende ruimte hebben om iedereen te laten spelen. Probeer de ruimte door de ogen van een kind te bekijken en bedenk wat het zou verbeteren.

3. Breng uw speeltuin in kaart

Nadat u locaties hebt gekozen, is het misschien een goed idee om uw vernieuwde speelplaats in kaart te brengen. Maak een blauwdruk of maak een tekening van hoe u wilt dat uw upgrades eruit komen te zien. Zo vergeet u geen onderdelen tijdens de uitvoering.

Vergeet niet om ruimtes in kaart te brengen voor:

  • Ingangen: Vaak strekken binnenspeeltuinen zich uit over veel kamers. Zorg voor brede deuropeningen en paden. Deze maken het voor kinderen en volwassenen gemakkelijker om de speelruimte binnen te gaan. Verwijder obstakels die het moeilijker maken om een kamer binnen te komen. Zoals altijd moet u ervoor zorgen dat ingangen uitnodigend en warm zijn voor kinderen.
  • Uitgangen: Net als ingangen, moeten uitgangen gemakkelijk toegankelijk zijn. Zorg ervoor dat er voldoende uitgangen zijn en dat elk kind er veilig door kan. Neem alle obstakels weg die een kind kunnen verhinderen om bij deze deuren te komen.
  • Rustige ruimtes: Een van de meest essentiële onderdelen van een inclusieve speeltuin zijn rustruimtes. U kunt een bestaand deel van uw speelplaats aanwijzen als rustruimte. Voeg zachte dekens of kussens toe om te laten zien dat het een veilige ruimte is, en ontwerp het zo dat kinderen privacy krijgen. Zorg er wel voor dat leerkrachten of andere volwassenen de kinderen te allen tijde kunnen zien. U kunt ook overwegen een geheel nieuwe ruimte te bouwen voor een stiltegebied. Hoe dan ook, overweeg een planning voor een van deze ruimtes als u een speelplaats voor iedereen in kaart brengt.
  • Sociale ruimtes: Denk er ook aan om gebieden in kaart te brengen voor alleen spelen, parallel spelen en samenspelen. Inclusieve speelplaatsen moeten mogelijkheden bieden voor alle vormen van spelen. Plan stations die geschikt zijn voor één kind tegelijk, en creëer vervolgens ruimtes waar meerdere kinderen samen kunnen spelen. Op die manier voelen kinderen zich aangemoedigd om alleen of met anderen te spelen, ongeacht of ze dat willen.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (5)

4. Plan voor zintuiglijke mogelijkheden

U moet ook zorgen voor zintuiglijke mogelijkheden voor uw binnenspeeltuin. Zintuiglijke activiteiten bevorderen de ontwikkeling en stellen kinderen in staat hun zich ontwikkelende zintuigen te verkennen. Kinderen van alle niveaus moeten kunnen genieten van activiteiten die hun gehoor, zicht, tast, smaak en reuk stimuleren.

Plan zintuiglijke stations rond uw speelplaats en zorg ervoor dat ze allemaal gemakkelijk toegankelijk zijn. Functies zoals muziekinstrumenten of interactieve, tactiele muren geven kinderen een manier om hun zintuigen te gebruiken.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (6)

5. Plan voor ondersteunende functies

Ten slotte moet u ook zorgen voor voldoende ondersteuningsmogelijkheden voor kinderen en volwassenen. Speeltuinen zijn knooppunten van activiteit. Kinderen, leerkrachten en ouders staan of spannen zich gedurende lange perioden in. Deze activiteit is voor sommigen misschien gemakkelijk, maar voor anderen moeilijker. Om uw speelplaats inclusief te maken, moet u rekening houden met pauzetijden.

Probeer ruimtes te ontwerpen voor:

  • Rustplekken: Uitrusten op een comfortabele plek is de perfecte manier om weer wat energie op te doen. Richt rustplekken in met gezellige stoelen en plekjes. Zorg ervoor dat deze plekken plaats bieden aan alle gebruikers van de speeltuin.
  • Schaduw: Een van de voordelen van een binnenspeeltuin is de bescherming tegen de elementen van buitenaf. Hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken dat u direct onder de zonnestralen staat, kunnen grote ramen en open deuren ervoor zorgen dat er teveel zonlicht binnenkomt. Sommige kinderen kunnen last hebben van deze warmte of het zonlicht. Overweeg de aanschaf van zonneschermen of het aanbieden van donkere kamers waar kinderen zonlicht kunnen vermijden indien nodig.
  • Temperatuur: Een ander voordeel van binnenruimtes is de temperatuurregeling. Met dat in gedachten, is het belangrijk om een ruimte te voorzien van comfortabele omstandigheden. Controleer uw ventilatiesysteem en zorg ervoor dat uw binnenspeeltuin niet te warm of te koud is.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (7)

Inclusief speeltoestellen

Nadat u in kaart hebt gebracht hoe u uw binnenspeeltuin wilt aanpassen zodat er meer mensen kunnen spelen, kunt u beginnen met het selecteren van speeltoestellen. Gelukkig zijn binnenspeeltoestellen verkrijgbaar in een groot aantal stijlen. U zult zeker nieuwe toestellen vinden die bij de stijl van uw speelplaats passen en een meer inclusieve ruimte maken.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (8)

Hier zijn enkele voorbeelden van inclusieve speeltoestellen die u kunt opnemen:

Zintuiglijke Apparatuur

Zoals eerder gezegd, zijn zintuiglijke activiteiten uitstekende voorzieningen voor inclusieve speelplaatsen. Denk bij het kiezen van speeltoestellen aan het implementeren van toestellen die de zintuigen stimuleren. Deze onderdelen kunnen kinderen een samenhangende ervaring bieden.

Bedenk hoe je stukken kunt opnemen die verschillende zintuigen prikkelen, zoals:

  • Visueel: Kleurrijke uitrusting is een geweldige manier om de visuele aandacht van kinderen te stimuleren. Kies levendige kleuren voor nieuwe toestellen of maak ruimte om te tekenen en te schilderen. Deze stations kunnen zowel de creativiteit als de visuele zintuigen activeren.
  • Auditief: Het gebruik van muziek of andere geluiden kan helpen bij de auditieve ontwikkeling en expressie van kinderen. Overweeg instrumenten zoals windklokkenspel of zachte trommels om kinderen geluiden te laten maken en zich te laten uiten.
  • Aanraken: Je kunt kinderen ook mogelijkheden bieden om hun tastzin te gebruiken. Instrumenten zoals zandbakken stellen hen in staat te boetseren of te spelen met behulp van hun tastzin. Of interactieve muren laten kinderen tactiele input ervaren in de mate die zij verkiezen.

Hellingen

Hellingbanen zijn noodzakelijk voor een veilige verplaatsing van kinderen van alle niveaus. Kinderen kunnen hoger gelegen speelruimten bereiken zonder zich buitengesloten te voelen. Met leuningen en grote breedtes kunnen ze zich veilig voelen bij het gebruik van hellingbanen. Als u nog geen oprijplaten hebt, moet u ze toevoegen om een meer inclusieve ruimte te creëren.

Zorg ervoor dat er hellingbanen zijn naast ingangen, uitgangen en eventuele opgetilde speelplaatsen. Probeer stijlen te kiezen die passen bij het ontwerp van de binnenruimte of die uw ruimte levendiger maken.

Zachte structuren

Zachte indoor speeltoestellen zijn leuk en veilig voor alle kinderen. Voeg meer inclusieve opties toe aan uw speelplaats met een Soft Play indoorspeelsculptuur. Dit zijn duurzame en spannende toestellen die alle niveaus aanspreken.

Het zachte materiaal van de sculpturen maakt het veilig voor iedereen terwijl het ook plezier stimuleert. Kinderen kunnen op deze structuren klimmen of andere manieren vinden om ze in hun spel te integreren. Zij voegen ook aan uw speelplaatsthema en vibe toe.

U kunt ook zachte materialen kiezen voor stille ruimtes of rustplaatsen. Ze geven uw speelplaats een gezellige sfeer en helpen kinderen zich veiliger te voelen.

Seating

Omdat rustplekken zo belangrijk zijn voor inclusieve ruimten, wilt u zitgelegenheden voor uw speelplaats implementeren. Zoek naar zachte materialen en uitnodigende kleuren. Zorg er ook voor dat de zitgelegenheden in de buurt van de andere speelplaatsen zijn, zodat de kinderen zich niet buitengesloten voelen en de volwassenen naar de actie kunnen kijken.

Opties zoals Soft Play 's meubelontwerpen bieden een spannende en comfortabele manier om te rusten in uw speelruimte.

Maak uw speelplaats inclusief met Soft Play

Al meer dan 30 jaar levert Soft Play hoogwaardige en leuke speeltoestellen. Onze verplichting aan uitmuntendheid staat u toe om een veilige en opwindende ervaring voor uw klanten te verstrekken.

Wij begrijpen het belang van inclusieve speelmaterialen en zijn trots op onze ADA-goedgekeurde toestellen. Onze aangepaste opties laten u een inclusieve speelplaats ontwerpen die het best aan uw behoeften voldoet. Met onze stukken van hoge kwaliteit, kunt u een onvergetelijke ervaring voor kinderen van alle mogelijkheden en leeftijden creëren.

Bouw vandaag nog een inclusieve speelplaatservaring met onze gratis ontwerpconsultaties. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vandaag nog een offerte aan om aan de slag te gaan.

Wat zijn inclusieve speelplaatsen? | Soft Play (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6658

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.